Matematik

Gør rede for at grafen for f har en tangent der er parallel med linjen med ligningen

14. september 2011 af mathbj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Gør rede for at grafen for f har en tangent der er parallel med linjen med ligningen

f(x) = ln(1+2x)-1/3x

og linjen y = 5/3x-2

Kan nogen hjælpe mig med den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Når der i opgaven står noget om en tangent, der er parallel med en linje, lugter det af at du nok skal differentiere funktionen.

Hvad har du selv prøvet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Indled med at differentiere f(x). Herefter løser du ligningen

f '(x) = 5/3 ,

eftersom to parallelle linjer skal have samme hældning.


Svar #3
15. september 2011 af mathbj (Slettet)

Jeg har allerede differentieret den:

f'(x) = 2/(1+2X) - 1/3

Betyder det så bare at jeg skal finde tilhørende x-værdier, f.eks. ved at solve på cas?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2011 af mathon

       

                      f '(xo) = 2/(1+2xo) - (1/3) = (5/3)          xo ≠ -(1/2)

                                 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2011 af mathon

                          2/(1+2xo = 2       xo ≠ -(1/2)

                          1/(1+2xo = 1

                          1+2xo = 1

                           xo = 0

i punktet
                    (0,f(0)) = (0,0) har grafen for f har en tangent, der er parallel med linjen      y = (5/3)x - 2
                                                                                              

                          


Svar #6
15. september 2011 af mathbj (Slettet)

Okay, mange tak for det. Det er forstået


Skriv et svar til: Gør rede for at grafen for f har en tangent der er parallel med linjen med ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.