Matematik

Højden i en pyramide

14. september 2011 af ibiermitnavn (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hvordan finder man højden i pyramiden, når de fire trekanter i pyramiden er: grundlinje= 60 m og højde = 65 m ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Pyramidens højde er katete i en retvinklet trekant, hvis anden katete er den halve grundlinie og hvis hypotenuse er højden i pyramidens trekanter.


Svar #2
14. september 2011 af ibiermitnavn (Slettet)

forstår ikke helt hvad du mener, skal der bruges pythagoras eller hvad? eller er der en bestemt ligning det kan sættes ind i..


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, Pythagoras kan anvendes, når der, som her, er tale om en retvinklet trekant.

Lav en tegning for at få overblik.

Kald pyramidens højde for H, kald pyramidetrekanternes grundlinie for g, og pyramidetrekanternes højde for h. Så har man

H2 + (g/2)2 = h2


Svar #4
14. september 2011 af ibiermitnavn (Slettet)

tak det kunne virkelig bruges!


Skriv et svar til: Højden i en pyramide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.