Matematik

a, b og c led

14. september 2011 af thelight - Niveau: C-niveau

jeg har denne ligning hvor jeg ikke kan se hvad der skulle være hvad for et led. Jeg skriver den med bogstaver istedet for tal så det bliver nemmere at forstå hvad jeg vil have hjælp med

hx-k*kx=h

der er self tal på a og b's plads og alle ens bogstaver er ens tal. hvordan skal man løse den ?

jeg har forstået så meget at jeg mener at det kommer til at stå sådan :

det er en andengradsligning

h2 er a led i ligningen

-k*kx = hvad er b leddet her ?

c leddet har jeg tænkt på at man finder ved at flytte det h på højre side over i venstre side så ligningen kommer til at se sådan ud

hx-k*kx-h=0

men hvis nu -k*kx f.eks stod for 3*3x hvad er så mit b led ? er det 6x eller er det (3x)2 ? hvis det er (3x)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at forklare, hvad din ubekendte er. Det er meget uoverskueligt, hvad det er, du prøver at gøre. Du taler om a og b, men har så h og k og x.


Svar #2
14. september 2011 af thelight

ok så prøver jeg igen at vise det med tal den her gang. tallene passer ikke men det er bare eksempler

hvis nu jeg har 12x-6*6x=12

så skal jeg finde ud af hvad x'erne er

jeg har overvejet om man ikke kan starte med at sige : 12x-6*6x-12=0 og så på en eller anden måde få det til at blive en andengradsligning ? men så tænker jeg igen at der er 2 led opløftet i x og i en andengradsligning skal det kun være et led der er det. desuden er der 6*6x som jeg ikke helt ved hvad jeg skal gøre af


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg forstår ikke, hvorfor du bliver ved med at tærske langhalm i det her. Du kørte den samme opgave i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1067124#1067532 og en anden tråd.

Der er ikke tale om en 2.-gradsligning, og der er ikke nogen nem eller smart måde at løse ligningen på.


Svar #4
14. september 2011 af thelight

så man kan slet ikke bruge 2gradsligninger til den slags ?

 


Svar #5
14. september 2011 af thelight

men hvordan kan man så vide hvornår der er tale om hvad ? det undrer mig hvordan du f.eks. bare kan se på ligningerne og så finde ud af med det samme hvilke formler man skal bruge ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

En 2.-gradsligning i x har formen

ax2 + bx + c = 0

Den ubekendte indgår i et polynomium af grad 2 .

Din ligning har formen, som du skriver

hx -kx+1 = h ,

hvor den ubekendte indgår i eksponentialfunktioner.

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. september 2011 af SuneChr

# 0     Hvordan ser ligningen eller funktionen ud, kort og godt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Som i #2. Det er den samme ligning, som vi diskuterede i tråden, der linkes til i #3.


Skriv et svar til: a, b og c led

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.