Matematik

Areal af Trekant

14. september 2011 af emma0461 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Matematik b niveau...

I en retvinklet trekant er C=90 grader, siden c er 41cm, siden a+b er 49cm.

Hvordan beregnes arealet af trekanten, og siden a og b... 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Trekantens areal er T = (1/2)·a·b .

Benyt Pythagoras a2 + b2 + c2 og (a+b)2 = 492 til at bestemme a·b og dermed trekantens areal.


Svar #2
14. september 2011 af emma0461 (Slettet)

Og hvordan vil du bruge pythagoras her... 
Tænker mere at du har c og a+b.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har de to ligninger

a2 + b2 = c2 = 412 og

(a+b)2 = a2 + b2 + 2ab = c2 + 2ab = 412 + 2ab = 492 , så

2ab = 492 - 412 = (49+41)·(49-41) = 90·8 , så

T = (1/2)ab = 90·8/4 = 90·2 = 180 cm2


Svar #4
14. september 2011 af emma0461 (Slettet)

altså jeg er med det meste af vejen, 
arealet af trekanten er 180 kvadratcentimeter... 
men længden af a og b, hvad bliver de?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vi ved så, at ab = 360, og a+b = 49, så a og b er de to rødder i 2.-gradsligningen

x2 - 49x + 360 = 0 ,

der har diskriminant d = 312


Skriv et svar til: Areal af Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.