Matematik

Udforming af ligning til opgave

14. september 2011 af magnuler (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg sidder her pt. og bikser med én opgave, som jeg har beregnet resultatet til, men jeg kan ikke finde ud af, at udforme ligningen, som der skal besvares med.

Til en fodboldkamp i Gammelkøbing blev der solgt 350 billetter. Prisen for en voksenbillet var 50 kr., og en børnebillet kostede 30 kr. Hvor mange børnebilletter blev der solgt, når den samlede indtægt fra billetsalget var 15500 kr.?

V billetter = 250

B billetter = 100

 

Men hvordan skal én ligning skrives op?

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Hvor y angiver antallet af børn og x angiver antallet af voksne finder vi ligningen

15500 = 50·xvoksen + 30·xbarn


Svar #2
14. september 2011 af magnuler (Slettet)

Hej Studieguruen.

Sådan kan den vel også skrives, men umiddelbart vil jeg mene, at den overstående ligning, bare påviser at den kan findes sådan, og ikke just en formel til at finde dén.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningen i #1 udtrykker den ene oplysning i opgaven. Udtryk en anden oplysning, så både x og y kan findes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Jeg forstår ikke, hvor du vil hen med det? Hvad vil du så have en formel til at finde?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2011 af SuneChr

Ligningen i  # 1  sammen med         350  =  x + y      eller       350  =   xvoksen + xbarn

giver de to ligninger, som nu kan løses.

# 1  bliver løbende redigeret.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2011 af Lagarde (Slettet)

Et bud:

155000=(250*30)+(30*100)

155000=12500+3000

 

 


Svar #7
14. september 2011 af magnuler (Slettet)

Lagarde - det har jeg netop regnet ud...

Men, jeg skal formulere det med ligninger og variabler.


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Glem min notation i #1 - jeg redigerede af hensyn til ligningen i #5, som også blev redigeret.

Du kan altså opstille de to ligninger i #1 og #5, således at

15500 = 50·x + 30·y , og

350 = x + y .

Her angiver x antallet af voksne, mens y betegner antallet af børn.


Skriv et svar til: Udforming af ligning til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.