Matematik

Hjælp til at regne ligning ud

14. september 2011 af mig-camilla (Slettet)

 

En der kan fortælle mig hvad dette giver?

PÅ forhånd tak.

cos?(v)=2/(√20·√17)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvorledes skal cos?(v) forstås ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2011 af FadiB (Slettet)

cos(v) =2/(√20*√17)

(√20*20)=2/cos(v)

(√400)=2/cos(v)

20=2/cos(v) tror jeg...

ellers er det nok bare

cos(v)=2/20
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det giver ikke meget mening.

Hvis det er

cos(v) = 2/(√20·√17) , er

v = cos-1( 2/(√20·√17) ) ≈ 83,77º


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2011 af FadiB (Slettet)

nej, okay. jeg var heller ikke helt sikker på det :)


Svar #5
14. september 2011 af mig-camilla (Slettet)

Kan se jeg har lavet en fejl, i stedet for 2 er det 34

2·4·2^2-5·2+4·3=√(2^2+4^2 )·√(?4·2-5*2?^2+3^2 )·cos?(v)
34=√20·√17·cos?(v)
cos?(v)=34/(√20·√17)

 

Giver reultatat så v = 36,9? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, så er der ingen løsning, da 34/(√20·√17) > 1 .

Men kan du ikke forklare, hvad du mener med det ? i din cosinusfunktion.


Svar #7
14. september 2011 af mig-camilla (Slettet)

Vektor a = (2, 4) vektor b = (4t^2-5t, 3)

a*b= |a|·|b|·cos?(v)   

2·4·2^2-5·2+4·3=√(2^2+4^2 )·√4·2-5*2^2+3^2 )·cos?(v)

34=√20·√17·cos?(v)


cos?(v) =34/(√20·√17)

Kan du se om der er fejl i dette?


Svar #8
14. september 2011 af mig-camilla (Slettet)

Ved ikke hvorfor den skriver ? efter cos, det skal ikke være der


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du har åbenbart sat t = 2 ?

Du glemmer at gange -5t med 2 fra vektor a's 1.-koordinat.

a = (2,4) = 2(1,2) , b = (6,3) = 3(2,1)

|a| = 2√5 og |b| = 3√5 og ab = 6(2+2) = 24 og dermed

cos(v) = 24/(6·5) = 4/5

 

 


Svar #10
14. september 2011 af mig-camilla (Slettet)

Tusind tak

Svar #11
14. september 2011 af mig-camilla (Slettet)

Tusind tak

Skriv et svar til: Hjælp til at regne ligning ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.