Matematik

Matematik

14. september 2011 af Lipase (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opg. 996

 

På figuren ses graferne for tredjegradspolynomiet f og den lineære funktion g. Bestem en forskrift for h (x), når det er givet, at koefficienten til f's højstegradsled er 1, og f (x) = (hg)(x). 

Se bilag 

 
Vedhæftet fil: IMAG0542 2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du kan aflæse to punkter, som grafen for den lineære funktion g(x) går gennem, hvilket fastlægger forskriften for g(x).

Funktionen f(x) er oplyst at være et 3.-gradspolynomium, og det har 3 reelle rødder r1, r2, r3, som kan aflæses af figuren, og koefficienten til leddet med x3 er 1 . Vi har da f(x) = (x-r1)(x-r2)(x-r3) . Beregn nu forskriften for

h(x) = (fg)(x) = f(x)g(x)


Svar #2
14. september 2011 af Lipase (Slettet)

"Funktionen f(x) er oplyst at være et 3.-gradspolynomium, og det har 3 reelle rødder r1, r2, r3, som kan aflæses af figuren, og koefficienten til leddet med x3 er 1"


Det her forstår jeg ikke helt. Hvordan kan du se på fuguren, og koefficienten til leddet x3 er 1?

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Rødderne er løsningerne til ligningen f(x) = 0, dvs x-koordinaterne til grafens skæringspunkter med x-aksen.

Det er oplyst i opgaven, at koefficienten til f's højestegradsled er 1. Højestegradsleddet i et 3.-gradspolynomium er leddet med x3 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

I starten skrev du, at der stod i opgaven at: koefficienten til f's højstegradsled er 1.

Det er rødderne, der kan aflæses på grafen (Hvad har rødder med x-aksen at gøre?)

 

Ups, jeg nåede ikke at se Andersen11s svar - Enig!


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.