Matematik

Matematik - ligninger, hjælp!

15. september 2011 af Streepz (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal udfylde 3 skemaer med 3 ligninger, men problemet er, at jeg ikke helt kan finde ud af det, så jeg håber, at I kan hjælpe mig.

Her er de 3 skemar med de 3 ligninger:

(1)  y = 2x - 4

x l 1 l 2 l 3 l 4 l
-------------------
y l     l    l    l    l

(2) y = -2x + 4

x l 1 l 2 l 3 l 4 l
-------------------
y l     l    l    l     l

(3) y = 4x - 6

x l 1 l 2 l 3 l 4 l
-------------------
y l     l    l    l    l

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt hver af skemaets x-værdier i den relevante forskrift for y.


Svar #2
15. september 2011 af Streepz (Slettet)

Jeg ved godt, hvad man skal, men jeg kan ikke finde ud af ligningerne - kan du uddybe dit svar mere og forklare, hvordan man finder frem til resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt x = 1 i den første forskrift for y og beregn den værdi af y, der skal stå under "x=1" i skemaet. Gentag fremgangsmåden for x=2, for x=3, og for x=4. Fortsæt til den næste forskrift.


Svar #4
15. september 2011 af Streepz (Slettet)

Som jeg har skrevet tidligere, så ved jeg godt, hvordan man gør - hvis du tager den første, så skal jeg finde ud af, hvad y er, når x er 1 - hedder regnestykket så 2x1 - 4 eller 21 - 4?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. september 2011 af mette48 (Slettet)

(1)  y = 2x - 4

x l 1 l 2 l 3 l 4 l
-------------------
y l     l    l    l    l

x=1 indsættes i y=2x-4

y=2*1 - 4 = - 2


Svar #6
15. september 2011 af Streepz (Slettet)

Tusind tak, det hjalp meget :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

2x betyder 2·x


Skriv et svar til: Matematik - ligninger, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.