Matematik

Procentregning hjælp

16. september 2011 af mal45 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 

Opgave 1

En vare falder i pris fra 200 kr. til 160 kr.
Hvad er faldet i procent?

Hvordan regner man det ud?

 

Opgave 2

En vare købes for 200 kr. ekskl. moms og sælges for 375 kr. inkl. moms.
Hvad er fortjenesten i procent af salgsprisen uden moms ?

Hvordan regnes det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2011 af mathon

Opgave 1:

En vare falder i pris fra 200 kr. til 160 kr.
Hvad er faldet i procent?

                                           prisfald = (200 - 160) kr = 40 kr

                                           prisfald som brøk = 40/200 = 0,20

                                           prisfald i pct. = (0,20·100)% = 20%

Opgave 2

En vare købes for 200 kr. ekskl. moms og sælges for 375 kr. inkl. moms.
Hvad er fortjenesten i procent af salgsprisen uden moms ?

                                          fortjeneste = ((375 kr)·0,80 - (200 kr)) = 100 kr

                                          som brøk = 100/200 = 0,50

                                          fortjeneste i pct. = (0,50·100)% = 50%

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2011 af Lagarde (Slettet)

Et bud:

Opgave 1 (200-160):200*100=20%

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2011 af mathon

eller

Opgave 2

En vare købes for 200 kr. ekskl. moms og sælges for 375 kr. inkl. moms.
Hvad er fortjenesten i procent af salgsprisen uden moms ?

                                          fortjeneste = ((375 kr) / 1,25  - (200 kr)) = 100 kr

                                          som brøk = 100/200 = 0,50

                                          fortjeneste i pct. = (0,50·100)% = 50%


Skriv et svar til: Procentregning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.