Matematik

reducér udtryk med brøk og potenser

16. september 2011 af Zahrim (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har ikke helt forstand på hvordan jeg skal reducere følgende udtryk:

(a^7*a^2) / a^4

Er der nogen der sådan rimelig hurtigt kan komme med en kort forklaring?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Brug potentsregneregelen a^x*a^y = a^(x+y)

og a^x/a^y = a^(x-y)

:)

Forklaringen er vel at hvis det var a^3*a^2, kan skrives om til a*a*a*a*a = a^5

Og a^3/a^2 kan skrives som a*a*a/(a*a) og der bliver a^1 tilbage altså a


Svar #2
16. september 2011 af Zahrim (Slettet)

aha, tak for det :D


Skriv et svar til: reducér udtryk med brøk og potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.