Matematik

udlede formlen

16. september 2011 af BelleCanto (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal udlede en formel, men jeg er gået i stå, og jeg er indtil videre nået så vidt:

Y = f(Y - (a +bY)) + I


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad skal nu frem til? Hvad skal formlen udtrykke? Prøver du at isolere en af de variable?


Svar #2
16. september 2011 af BelleCanto (Slettet)

jeg skal frem til at det bliver til Y = f ((1 -b ) Y - a ) + I

hvor jeg dernæst skal differentiere med hensyn til I for at finde et udtryk for dY/dI

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo så indholdet i parentesen  Y - (a + bY) der skal omskrives til (1-b)Y -a

Hæv parentesen til Y - a - bY , saml Y'erne til (1-b)Y -a , og dit udtryk fremkommer.


Svar #4
16. september 2011 af BelleCanto (Slettet)

arh, mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo samme slags opgave, som du har haft kørende flere gange før, som her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1059575


Svar #6
16. september 2011 af BelleCanto (Slettet)

ja, men jeg kan ikke helt se i denne opgave, hvordan det ender med at blive (1-b), selvom jeg godt kan se idéen i det


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Y - bY = 1·Y - b·Y = (1 - b)·Y


Svar #8
16. september 2011 af BelleCanto (Slettet)

arh, tak :)


Skriv et svar til: udlede formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.