Kemi

Enthalpi?

17. september 2011 af uiouio (Slettet)

Is smelter ved 00C og smeltevarmen er 6,02kJ/mol. Massefylden af is ved 00C er 0,9167g/mL, mens den af vand ved 00C er 0,9998g/mL. Molvægten af vand er M(H2O) = 18,015g/mol.
Vi betragter smelteprocessen ved konstant tryk og temperatur
1 kg is (s, 1 bar, 00C) ? 1 kg vand (l, 1 bar, 00C)

1) Beregn ændringen i volumen, ΔV.

 = 0,0907L

Jeg skal nu beregne 2) Beregn ændringen i enthalpi, ΔH.

Hvordan gør jeg det?


Svar #1
17. september 2011 af uiouio (Slettet)

Er der nogen, der evt. har en ide om, hvordan jeg kan løse spørgsmål 2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Ja, jeg har også brug for hjælp til den opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2011 af mathon

 

        ΔH = p·ΔV = (1 bar) ·(- (0,090869 L)) = (105 N/m2) · (-9,0869·10-5 m3)  =  -9,0869 Nm = -9,0869 J


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Vi elsker dig Mathon!

Er det samme fremgangsmåde hvis man skal finde deltaS og deltaG?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2011 af mathon

under hensyntagen til termodynamikkens 2. hovedsætning

 

                                    tilført energi           indre energi            tryk-volumen arbejde
                                        dQ            =   n·Cv·dT     +           p·dV

som i
ovenstående tilfælde
med dT = 0
                        gav
                                            dQ = p·dV

                                            ΔH =  ΔQ ≈ p·ΔV              med konstant p
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Hvordan laves

ΔH = ΔU + pΔV 

om til

ΔH =  pΔV

?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Nu har jeg prøvet at kigge på det længe, men jeg kan ikke rigtig forstå, hvordan du kommer frem til ?H = p?V

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. september 2011 af mathon

 

                             ΔH = ΔU + pΔV                              ΔU = 0   


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Nåååårhh ja! Jeg er med nu.


Svar #12
18. september 2011 af uiouio (Slettet)

Jeg går udfra, at deltaU er den indre energi, men hvorfor er den lig med 0 #4
 

 

        ΔH = p·ΔV = (1 bar) ·(- (0,090869 L)) = (105 N/m2) · (-9,0869·10-5 m3)  =  -9,0869 Nm = -9,0869 J


Svar #13
18. september 2011 af uiouio (Slettet)

og hvordan får du ΔV -0,090869 L ?

hvorfor skal det give minus? Jeg har fået

1,0002L-1,0909L=0,09067L


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. september 2011 af mathon

@#13  

rumfanget formindskes
                                                        (Vvand - Vis) = ΔV < 0


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. september 2011 af mathon

@#12

                   ΔU = n·Cv·dT                                        dT = 0 da temperaturen er konstant


Svar #16
18. september 2011 af uiouio (Slettet)

Nu er jeg så med


Svar #17
18. september 2011 af uiouio (Slettet)

Når vi får -9,0869 J, betyder det så, at vores reaktion er exoterm, fordi delta H er negativ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
18. september 2011 af mathon

                       ...det kan den ikke være når temperaturen er konstant

Energien er udelukkende medgået til fravriste isens molekyler fra krystalgitteret uden temperaturstigning.

Stoffets "uorden" er dermed steget.


Brugbart svar (0)

Svar #19
18. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Har I en ide om hvordan man finder ΔS?

 


Svar #20
18. september 2011 af uiouio (Slettet)

Jeg tror vi skal bruge ΔS = n*R*ln(V2/V1) ved konstant temperatur


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.