Matematik

Bestem rødderne i polynomiet p(x)=x +x−20, samt koordinatsættet til

17. september 2011 af holm2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle jeg har en opgave som heller

Bestem rødderne i polynomiet p(x)=x +x−20, samt koordinatsættet til
toppunktet.

nogle som har en ide om hvordan jeg kommer i lang for er totalt lost:D

taak;p


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2011 af peter lind

Det polynomium ser ikke rigtig ud. Har du ikke lavet en skrivefejl ?. Generelt betyder det at du skal løse ligningen p(x) = 0


Svar #2
17. september 2011 af holm2 (Slettet)

ingen stave fejl, sådan ser opgaven ud :) jeg manlger specielt det med at finde det kordinalsæt


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Mener du polynomiet

p(x) = x2 + x -20 ?

Vi spørger, om du har skrevet opgaven korrekt. Den giver ikke så meget mening, som du har skrevet det.

I så fald, løs 2.-gradsligningen p(x) = 0, og bestem toppunktets koordinater via toppunktsformlen.


Svar #4
18. september 2011 af holm2 (Slettet)

ja den står i anden

p(x) = x^2 + x -20


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så følg fremgangsmåden i #3.


Skriv et svar til: Bestem rødderne i polynomiet p(x)=x +x−20, samt koordinatsættet til

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.