Kemi

Kemisk termodynamik

18. september 2011 af gunnarj (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en opgave der lyder:

100 g Zn ved temperaturen 95 oC nedsænkes i 50 g vand med temperaturen 15 oC. Udregn systemets sluttemperatur. Den molære varmekapacitet for Zn er 25,4 J / K*mol

Er der en der kender en formel for at regne dette, eller ved hvordan man skal bære sig ad?

 

Med venlig hilsen Gunnar


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af mathon

                            energiafgivelse = energimodtagelse


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2011 af mathon

                             energiafgivelse = energimodtagelse

                               mZn·cZn·ΔTZn  =  mvand·cvand·ΔTvand


Svar #3
18. september 2011 af gunnarj (Slettet)

Jeg har prøvet at regne lidt på det og får resultatet: 34,36 oC . Kan det passe at vandet kun bliver opvarmet til 34,36 grader. Ved ikke om du har fået det samme hvis du har regnet på den.

 

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2011 af mathon

 

                                 (0,100 kg)·(0,39 kJ/(kg·C))·ΔTZn  =  (0,050 kg)·(4,186 kJ/(kg·C))·ΔTvand

                                 (0,039 kJ/C) · ΔTZn = (0,2093 kJ/C) · ΔTvand

                                 (0,039 kJ/C) ·((95 C) - F) = (0,2093 kJ/C) · (F - (15 C))

                                 (3,705 kJ) - (0,039 kJ/C)·F = (0,2093 kJ/C)·F - (3,1395 kJ)

                                 (6,8445 kJ) = (0,2483 kJ/C)·F

                                 F = (6,8445 kJ) / (0,2483 kJ/C) ≈ 27,6 C


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2011 af cille91j (Slettet)

Hvor kommer de 0,39 og 4,186kJ/(kg*C) fra?

 


Svar #6
20. september 2011 af gunnarj (Slettet)

Det er de specifikke varmefylder for Zink (0,39 kJ / (kg * oC) og vand 4,186 kJ / (kg * oC) :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2011 af cille91j (Slettet)

Okay :)

Så forstår jeg heller ikke helt trinnet hvor F kommer ind. For ved Zn siger man graderne - F og ved vand siger man F - graderne. Hvordan kan det være?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2012 af TheLeresa (Slettet)

#4 

Nogle som kan forklare mig dette trin 

(3,705 kJ) - (0,039 kJ/C)·F = (0,2093 kJ/C)·F - (3,1395 kJ)

                                (6,8445 kJ) = (0,2483 kJ/C)·F

 

forstår ikke hvordan man får 6,8445 og 0,2483


Skriv et svar til: Kemisk termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.