Matematik

Funktioner!!! HJÆLP

18. september 2011 af jeanette1993 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer!

 

Er der nogen, der kan hjælpe mig med opg. 822 nr. 4 og opg 825 i mat ab1.. Har siddet med de opgaver hele weekenden nu, og er ved at få spat af at jeg ikke kan finde ud af dem!!

 

Her er et link til bogen og opgaverne: http://books.google.dk/books?id=cu2oj0RX2poC&pg=PA95&lpg=PA95&dq=mat+ab1+opg+822&source=bl&ots=cIU1tCwg4B&sig=4XeV3Oh2_xD3R83DmltPwfW2pFw&hl=da&ei=WQ12TrjaNZSK4gSF67yYDQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CBkQ6AEwAA#v=onepage&q&f=false

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

822 4. Benyt definitionerne for sum, differens og produkt af to funktioner og aflæs værdierne for f1(1), f1(2), f2(1) og f2(2) og beregn. Figuren er ikke gengivet, så du må selv aflæse.

825. Benyt igen definitionerne for sum, differens, produkt, og kvotient mellem to funktioner og indsæt forskrifterne for f(x) og g(x).

 


Svar #2
18. september 2011 af jeanette1993 (Slettet)

Hvordan kan jeg lave opg. 822 nr. 4 uden at have forskrifter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Du må kunne aflæse funktionsværdierne på grafen i bogen, som jeg antydede i #1. Man har jo

(f1+ f2)(1) = f1(1) + f2(1)

osv.


Svar #4
18. september 2011 af jeanette1993 (Slettet)

Problemet er, at den ene er en parabel.. Jeg kan ikke finde b ud fra den graf


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Har du ikke en figur med graferne for de to funktioner? Aflæs funktionsværdierne for de to funktioner på grafen.


Svar #6
18. september 2011 af jeanette1993 (Slettet)

har vedhæftet et billede, så du kan se grafen

 

 

Vedhæftet fil:matematik opg 822 001.jpg

Svar #7
18. september 2011 af jeanette1993 (Slettet)

Hvad får du så forskrifterne til?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal stadig ikke forskrifterne, blot aflæse funktionsværdierne i de punkter, hvor du har brug for dem.

Man aflæser, at f1(1) = -4 og f2(1) = -1 , så

(f1 + f2)(1) = f1(1) + f2(1) = -4 -1 = -5

Prøv nu selv.


Skriv et svar til: Funktioner!!! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.