Matematik

Trigonometri - HJÆLP

18. september 2011 af emilklitgaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder lige nu og bøvler med denne opgave. Den skal løses i n'Spire og det er sikkert en grafregner heri min lærer hentyder til (vi har dog intet hørt i timen). Er der nogen der overhovedet kan forklare opgaven for mig, forstår ikke hvordan jeg kan eller hvad jeg overhovedet skal finde, når jeg kun har den ene information.

 

Om vinkel v vides, at cos(v) = 0,25. Bestem ved hjælp af grafregneren, de to vinkler (angiv med 2 dec.) mellem 0° og 360°, der passer i ligningen.

 

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen cos(v) = 0,25 . Benyt, at cos(-v) = cos(v) .


Svar #2
18. september 2011 af emilklitgaard (Slettet)

Invers cosinus, ikke? = 75,52 - men hvori ligger at der findes to vinkler der passer ind i ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det ligger i, at cos(-v) = cos(v), dvs cos(360º-v) = cos(v) , så vinklen 360º-v har samme cosinus som vinklen v .


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2011 af mathon

...hvilket da
                         
                                  cos(V) = a = cos(360º-V)
   betyder
               hvis
                                 V er den ene løsning i intervallet [0:360º[
               så er
                                 360º-V den anden løsning i intervallet [0:360º[
 

 


Svar #5
18. september 2011 af emilklitgaard (Slettet)

Okay, jeg er stadig fuldstændig blank. Hvor findes disse vinkler? Kan jeg få en uddybning?

 

Evt. sat i forbindelse med den næste opgave, som jeg er fuldstændig lige så blank på:

 

Om vinklen v vides, at sin(v) = 0,5. Bestem vha. grundrelationen cos(v). Bestem derefter gradtallet for de to vinkler, der er tale om.

 

 

Jeg har aldrig hørt om noget som helst af det her før, og min matematikbog hjælper mig ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2011 af mathon

...hvilket da
                         
                                  sin(V) = 0,5 = sin(180º-V)
   betyder
               hvis
                                 V er den ene løsning i intervallet [0:360º[
               så er
                                 (180º - V) den anden løsning i intervallet [0:360º[
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2011 af mathon

 

     ...en nærmere beskrivelse af vinkler ved enhedscirklen er standard i alle gymnasiale matematikbøger...


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Da sin(v)2 + cos(v)2 = 1 , finder man, hvor sin(v) = 0,5, at

cos(v)2 = 1 - sin(v)2 = 3/4 , hvorfor

cos(v) = (√3)/2 eller cos(v) = -(√3)/2 .


Skriv et svar til: Trigonometri - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.