Matematik

lineær funktion..

20. september 2011 af pmoss (Slettet) - Niveau: B-niveau

lineær funktion.. 

 

f(x) =ax+b

 

1, hvad betyder det at a er positiv f.eks. 2 ? er det ikk bare at det er et plus tal..?

2, hvad betyder det at a er negativ?? er det ikk bare omvendt f.eks at det er -2 et  minus tal

3 hvad betyder det at a er = 0 ?  er det ikk  bare at den kører gennem x aksen og ligger på 0 ved y aksen???


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af Jeame (Slettet)

a= hældningskofficienten...

dvs går du f.eks. 1 ud på x-aksen går du a op el ned på y-aksen.

a>0 så har den rette linje positiv hældning. Linjen løber opad mod højre

a<0 så har den rette linje negativ hældning Nedad mod højre

a=0 Linjen er vandret

 

Spørg igen hvis du er i tvivl om mit svar


Svar #2
20. september 2011 af pmoss (Slettet)

har en opgave F(x)0-1,5x+4

 

så starter jeg hvor??  og går så en ud og 1.5 ned


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2011 af Jeame (Slettet)

Skal du bare tegne den?

a= -1,5*x

b= skæring med yaksen. det vil sige din graf starter i punktet 4.

dvs. for hver gang du har en given x-værdi falder din y-værdi med 1,5.

så vis du nu sætter dine x-værdier hvis du ellers har nogen ind i ligningen kan du nemt tegne linjen i dit kordinatsystem.

:-)

Hjalp det?


Svar #4
20. september 2011 af pmoss (Slettet)

tror jeg 

 

takker :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2011 af Jeame (Slettet)

så lidt.. ellers prøver vi bare igen.. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Ellers kan man altid selv vælge nogle x-værdier og beregne de tilsvarende y (evt. skrive det op i et sildeben), og så afsætte (x,y) i koordinatsystemet. Punkterne forbindes (brug lineal).

For lineære funktioner kan man bare gøre som Jeame forklarer, hvilket svarer til at sætte x=0 og x=1.
To punkter er nok, for lineære funktioner giver rette linjer.


Skriv et svar til: lineær funktion..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.