Matematik

Er det rigtig beregnet ..?

20. september 2011 af nonoo (Slettet)

1000=(n2* 0,08*0,00111)g

 √1000= √(n2) * 0,08*0,00111g

31,6 =n*0,08*0,00111g

31,6/0,0000888= n*0,0000888/0,0000888

n= 355855,9


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt.

Du glemmer at tage kvadratroden af faktoren 0,08*0,00111g


Svar #2
20. september 2011 af nonoo (Slettet)

Jamen jeg har fået at vide af min lære at jeg ik skal tag kvadratroden af  faktoren 0,08*0,00111g??

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det bliver altså ikke korrekt, hvis du kun tager kvadratroden af noget af højresiden.


Svar #4
20. september 2011 af nonoo (Slettet)

1000=(n2* 0,08*0,00111)g

√1000= √n2 * 0,08*0,00111g

31,6 =n*0.00942g

31,6/0.00942g= n*0.00942g/0.00942g

n= 3354.56g

Ser det rigtigt ud nu?
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er vist noget roderi, du laver. Hvad laver det g i din formel? Opgaven her ser ud til at være en aflægger af den serie du have gående her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1071038 ,

hvor der er givet en formel for centrifugalaccelerationen a i enheder af g , når noget centrifugeres ved n omdrejninger pr minut og en radius r målt i m:

a = n2·r·0,00111g ,

og du har i flere tråde efterlyst hjælp til at beregne n, når r = 8cm og a = 100g .

Nu er du så i gang med et eksempel, hvor r = 8cm og a = 1000g. Man finder så

n = √(a/(r·0,00111) = √(1000/(0,08·0,00111)) = 3356 omdr./min


Skriv et svar til: Er det rigtig beregnet ..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.