Matematik

Matematik Pythagoras (Problemregning)

21. september 2011 af Lasseleth96 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har fået en opgave om Pythagoras og her er de opgaver jeg simpelt hen ikke kan finde ud af. Og skal selvfølgelig ikke måle i opgaven, men beregne via pythagoras. Jeg har brug for udregninger for at vise hvordan det er lavet.

Opgave 7:

I et koordinatsystem afsættes punkterne A (-2;5), B (3;5) og C (5;9). Sammen med punktet D udgør de tre punkter vinkelspidserne i et parallelogram.

a) Angiv kordinaterne til D. (vil gætte på (0;9))
b) Beregn parallelogrammets sidelængder samt omkreds.
c) Beregn længden af de to diagonaler AC og BD


Opgave 8:

I et koordinatsystem afsættets punkterne A (3;2), B (7;9) og C (10;2)

a) Beregn trekantens omkreds og areal.
b) Beregn ha og hc


Håber nogen kan finde ud af dette. På forhånd tak :).


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

7 a) Benyt, at AD = BC, så OD = OA + AD = OA + BC

b) Beregn længderne |AB| og |BC|

c) Beregn længderne |AC| og |BD|

 

8 a) Beregn de tre sidelængder |AB|, |AC|, og |BC| . Beregn dernæst omkredsen og arealet T .

b) Benyt, at T = (1/2)·ha·a = (1/2)·hc·c


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2011 af meick123 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2011 af meick123 (Slettet)

Slettet

Svar #4
21. september 2011 af Lasseleth96 (Slettet)

Det ser jo rigtigt ud som du har skrevet det. Men jeg er stået helt af . Kunne jeg få det på børnehaveklasse sprog :=)

Lasse


Skriv et svar til: Matematik Pythagoras (Problemregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.