Matematik

underlige ligninger

21. september 2011 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen.

 

Sidder her med nogle ligninger, og jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal gøre;


3.  (2x + 6)2 = 4x2


4.  ((2x - 5)/(2))=((x + 6)/(3))

 

den nederste er en brøk

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af AskTheAfghan

3)

(2x + 6)2 = 4x2   ⇔   (2x + 6)·(2x + 6) = 4x2

Gang parenteserne ud, reducer og løs ligningen til sidst.

4)

(2x - 5)/2=(x + 6)/3   ⇔ 3·(2x - 5) = 2·(x + 6)

Gang med 3 og 2 på begge sider af lighedstegnet og løs videre.


Svar #2
21. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

Tak for svaret, men jeg er desværre gået i stå, i 3'ern:

 

(2x + 6) · (2x + 6) = 4x2
4x + 12x + 12x + 36 = 4x2
28x + 36 = 4x2

√(28x+36) = √(4x2)

 

er dette korrekt? og hvordan kommer jeg videre?


Svar #3
21. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

og skal man ikke i 4., bytte om på de tal du har ganget med?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2011 af AskTheAfghan

(2x + 6) · (2x + 6) = 4x2    ⇔    4x2 + 24x + 36 = 4x2   ⇔   ...


Svar #5
21. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

Nårh ja, det havde jeg glemt! x * x er x^2

 

Men hvordan kommer jeg af med potenserne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2011 af AskTheAfghan

Træk 4x2 på begge sider af lighedstegnet.


Svar #7
21. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

Og efterfølgende hiver jeg så 36 over på den anden side, så den hedder 28x = -36? og så dividerer jeg 28 på  begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2011 af AskTheAfghan

Det er altså 24x = -36. Ja, du skal dividere med 24 på begger sider for at finde én x.


Svar #9
21. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

Okay, tak skal du have (:


Skriv et svar til: underlige ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.