Matematik

Bestem den værdi af k, for hvilken f'(2) = 0

21. september 2011 af pgs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude :-)

Jeg er igang med at lave min matematik aflevering, men er gået lidt i stå ved denne opgave. Håber nogen kan hjælpe.

En funktion f har forskriften

f(x) = kx^2 + 2x +1

hvor k er en konstant.

Bestem den værdi af k, for hvilken f'(2) = 0

 

Har selv overvejet følgende:

0 = k*(2^2) + (2*2) + 1
0 = 4 * k + 5
-5 = 4 * k
-5/-4 = k

k = 1,25

Men synes alligevel ikke det er helt rigtigt....  Help me


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt, hvad du har lavet. Du har løst ligningen f(2) = 0.

Beregn først f'(x) og løs så ligningen f'(2) = 0 .


Svar #2
21. september 2011 af pgs (Slettet)

f'(x) = 2kx + 2   ??

Og så:

0 = 2*2*k + 2

k = -6

Oder was??


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nein, überhaupt nicht. Du har ikke løst ligningen korrekt. Man har jo

4k + 2 = 0 ,

k = -2/4 = -1/2


Svar #4
21. september 2011 af pgs (Slettet)

Når ja, selvfølgelig! Tusinde tak for hjælpen :-)!


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2015 af Cooljoan (Slettet)

4k + 2 = 0 ,

k = -2/4 = -1/2

hvordan det hvorfor giver det ikke 

4k+5


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2015 af Therk

#5

4k + 2 = 0 ,

k = -2/4 = -1/2

hvordan det hvorfor giver det ikke

4k+5


Jeg forstår ikke dit spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2015 af Cooljoan (Slettet)

hvordan når du frem til det 


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2015 af Cooljoan (Slettet)

f(x) = kx^2 + 2x +1

hvordan kommer jeg videre og  finder Bestem den værdi af k, for hvilken f'(2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. december 2015 af Therk

Differentiér f(x). Dernæst sæt venstre side lig nul og x lig 2. Løs nu ligningen for k.


Skriv et svar til: Bestem den værdi af k, for hvilken f'(2) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.