Matematik

cirkel med punkt

21. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Jeg prøver at lave øvelse 7.5 

jeg går ud fra at,

den mindste cirkel har denne cirkelligning: (x-1)(x-3) = 1,5^2

er det sådan?

Vedhæftet fil: scan0003.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af peter lind

Det er ikke ligningen for en cirkel. Du skal aflæse centrum for cirklen samt radius og så bruge (x-a)2+(y-b)2 = r2 hvor a og b er centrums koordinater


Svar #2
21. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

I eksempel 4 forstår jeg ikke helt det med hvorfor der skal lægges 2^2 dvs. 4 på hver side. De har skrevet at det er fordi der mangler det sidste led? jamen hvilke led? når jeg ganger [x+2)^2 ud for jeg x^2+4x(+4) jeg forstår godt at det er det der 4 tal som jeg har sat i parentes som der snakkes om men det sidste led er jo 2x+4 og det første led er x^2+2x så hvordan kan det sidste led pludselig kun være 4 hvad med 2x?

Vedhæftet fil:scan0004.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man forsøger at kvadratkomplettere, så det giver formen

(x - a)2 = x2 -2ax + a2

Når man har x2 -2ax og så lægger a2 til på venstre side for at komplettere leddet, skal man også lægge a2 til på højre side.

Tilsvarende gøres med leddene i y.


Svar #4
21. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#1:

jeg mener ligning for en cirkel med centrum (a,b) og radius r. 

Så (x-0) (x-2) = 1,5^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2011 af peter lind

Jeg forstår ikke hvad du mener med den sidste del. Ellers

Du vil gerne have at der skal stå kvadratet på en 2 leddet størrelse. Denne 2 leddet størrelse skal stemme med det dobbelte produkt, hvilket giver at det skal være (x+2)2 = x2 +4x +4. Hvis du ser på ligningen (a) kan du konstatere at de 2 første led står der men det gør det sidste (4) ikke. Du kan så bare lægge 4 til på venstre side, så står det der jo; men hvis ligningen skal stemme må du jo også lægge det til på højre side.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2011 af peter lind

#4 Det er det ikke. Det rigtige står i #1 og også i de eksempler, du har vedlagt


Svar #7
21. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#5: Nu forstår jeg det! mht. så mente jeg at (x-0) (x-2) = 1,5^2(x-0) specifikt var til ligningen for den mindste cirkel i øvelse 7.5. Glemte at skrive det.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det har stadig ikke noget med en cirkels ligning at gøre. Cirklens ligning har form som Peter Lind skrev i #1.


Svar #9
21. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

er stedvektor det samme som normalvektor? og hvad er en retningsvektor?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2011 af peter lind

nej


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. september 2011 af peter lind

En retningsvektor er en vektor, der angiver en linjes retning.


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Stedvektoren til et punkt A er den vektor, der har samme koordinater som punktet A; det er med andre ord vektoren OA , hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.


Skriv et svar til: cirkel med punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.