Matematik

Finde forskrift for f

22. september 2011 af LineSZeuthen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har kigget nogle af de andre debatter igennem og jeg forstår stadigvæk ingenting.

 

Sidder med en opgave der siger således:

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses at

                             f(3)= 864 og f(6)=1493

 

a) Bestem en forskrift for f

b) Bestem fordoblingskonstanten for f

 

Håber der er nogle der kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2011 af Isomorphician

Du kan opstille to ligninger:

(i): 864 = b*a3

(ii): 1493 = b*a6

Deles (ii) med (i) fås:

864/1493 = a-3 <=>

(864/1493)-1/3 = a <=>

1,2 = a

 

Indsæt nu værdien for a i enten (i) eller (ii), og udregn værdien for b.

Til opgave b) bruger du den kendte formel for fordoblingskonstanten.


Skriv et svar til: Finde forskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.