Matematik

ligning

23. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

x-4x+8=-5 

hvad gør jeg?

jeg får det til 

3x+8=-5

3x-3x+8=-5x-3x 

8=8x 

8: 8 = 0 = 8:8=0 

det er ikke rigtigt 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2011 af birgitd

Nej du starter forkert.

x-4x er ikke 3x men istedet -3x

og her går det galt igen3x-3x+8=-5x-3x, du trækker 3x fra på begge sider af lighedtegnet, det må du gerne, men pludselig er -5 blevet til -5x, hvordan sket det?

Så prøv lige igen med -3x+8=-5


Svar #2
23. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

hej 

jeg synes det er svært

x-4x+8=-5

x-4x( -4+1=-5) +8=-5 

-3=-5? 

-3;3=-5;3

jeg forstår det ikke

 


Svar #3
23. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

x-4x+8=-5 

-3x+8 =-5 

5=-5? 

 


Svar #4
23. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

er det her rigtigt?

x-4x+8=-5

-3x+8=-5

-3x+8-8=-5-8

-3x=-13

-3x;3=13:3 

x=4? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2011 af Chrystine (Slettet)

I linjen -3x;3=13:3 mangler du et fortegn,
og 13/3 er ikke 4, men 4 1/3
ellers ser det fint ud.

Hvis du sætter dit svar ind i ligningen, kan du gøre prøve og se om dit svar passer.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2011 af birgitd

Hejsa -3x+8-8=-5-8 Det her er godt, altså når man synes det er svært, er det super at trække 8 fra på begge sider, ved at gøre som du gør, altså hele tiden skrive det op på begge sider, så kan man lettere holde styr på led og fortegn.

og det er så det der smutter for dig her: -3x=-13 til -3x;3=13:3 hvor du fint dividere med 3 på begge sider men lige mister (-) på højre side.

men fortsæt med at skriv det ned som du gør, så kommer rutinen. Jeg forsøger at lære min søn det ved at se på det som en vippe. = tegnet er midterpinden på vippen. Vippen skal stå lige hele tiden. Vi må gerne sætte "flere børn på" bare de er lige store. Altså vi må trække fra og lægge til, bare vi gøre det samme på begge sider. Vi må gang og dividere bare vi gør det samme på begge sider (og så lige ikke med 0, da den jo laver kludder)


Svar #7
23. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

okay tak for det 


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.