Matematik

Trigonometri

24. september 2011 af Chris487 (Slettet)

Trigonometri: 

I en retvinklet trekant er kateten b=40 cm, og summen af de to andre sider er 80 cm. 

a. Beregn længden af hypotenusen og katete a: 
TIP! : Udtryk længden af hypotenusen ved hjælp af a, og brug Pythagoras’ sætning.

- håber i kan hjælpe, derne med udregninger! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2011 af AngelicaArmstrong (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan man finder frem til det

men a= 30cm      b=40cm    og c=50cm

Jeg tænkte på det fordi at jeg har haft en opgave der mindede om det, og så skal hypotenusen være størst, også prøvede jeg bare med tallene og så om de passede ind i pythagoras' sætning. Det gjorde de

30²+40²=50²

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2011 af mathon

 

                     b2 = c2 - a2 = (c-a)·(c+a) = (c-a)·80

                     402 = (c-a)·80

                     c-a = 402 / (40·2) = 20
hvoraf
                     c+a = 80
                     c-a =  20                         som ved addition giver

                     2c = 100
                     c = 50
                                                            som ved subtraktion giver

                     2a = 60
                     a = 30


Svar #3
24. september 2011 af Chris487 (Slettet)

Tak for hælpen! 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.