Matematik

Virkelig brug for hjælp, matematik c

24. september 2011 af Mariiiaaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)
jeg bøvler med en matematik opgave som jeg virkelig ikke ved hvordan jeg skal gribe an. Håber i kan hjælpe mig. her er opgaven.
 

 

Vennerne skal til sammenskudsgilde hos Anders. De vil gerne købe en fællesgave til 500 kr. til værten og aftaler, at denne udgift deles ligeligt mellem dem. Herudover skal de hver især betale 50 kr. til maden og 10 kr. for hver øl de drikker. 

Beregn en deltagers samlede udgifter, når han drikker 3 øl, og der kommer 15 gæster.
Hvilke variable størrelser er der for den enkelte deltager?
Giv de variable størrelser nogle fornuftige bogstavnavne og opskriv en formel for en deltagers samlede udgifter.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2011 af Knotz (Slettet)

U(x) er udgiften som funktion af antal gæster x

Lad så d betegne antal øl en person drikker. Madprisen er jo konstant, så den lægger vi bare til. Du får da at:

U(x) = 500/x + d*10 + 50


Svar #2
24. september 2011 af Mariiiaaa (Slettet)

Super mange tak. Men kan du hjælpe med de to første også? :)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2011 af Knotz (Slettet)

Den første løser du ved at sætte ind i U:

Hvis han drikker 3 øl, dvs. d=3 og der kommer 15 gæster, dvs. x=15, er U:

U(15) = 500/15 + 3*10 + 50 =  100/3 + 30 + 50 ≈ 113,33 kr

 

Og der er netop de to variable, som indgår i U - antal øl (d) og antal gæster (x) fordi madprisen er konstant.


Skriv et svar til: Virkelig brug for hjælp, matematik c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.