Matematik

opgave 206 og 208

24. september 2011 af ibta (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der en der vil hjælpe med disse opgaver tak !

1) Gør rede for, at funktionen f(x)= 2e^0,5x2-1 er løsningen til differentialligningen f `(x)=xf(x) + x 

 

2) Vis at funktionen y=ln(e^x + e - 1 ) er en løsning til differentialligningen dy:dx = y * sin(x) 

 

Håber der er nogen der vil hjælpe.. Takkk !

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2011 af peter lind

sæt de givne funktioner ind i venstre og højre side af differentialligningen og vis at det giver samme resultat eller sagt med andre ord gør prøve


Svar #2
24. september 2011 af ibta (Slettet)

ok, men har prøvet rigtig mange gange ved godt hvordan man løser den.. men kommer frem til resultater der ikke passer... kan du være sød og skriv hvordan du finder frem til resultaterne ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2011 af peter lind

Du har sandsynligvis differentieret forkert. Kan du ikke skrive hvad du hr gjort ?


Svar #4
24. september 2011 af ibta (Slettet)

jaa det tror jeg nok. jeg kan slet ikk komme i gang.. kan heller ikke helt huske hvad det var jeg gjorde.. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er svært at lave matematik, hvis du ikke skriver dine mellemregninger ned.


Skriv et svar til: opgave 206 og 208

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.