Matematik

Meget nem ligning men kan ikke finde ud af! :( en aflevering .. hjææælp.

25. september 2011 af LineLine12 (Slettet)

Ligninger skal være med mellemregning :(

-2x-5=3x-2

 

2(4x-3)+5= -5x + 5

 

Den sværeste for mig :(

3(-3x+3 )+2x-2= 4x -2

 

5(-4x - 3) + 3 = - 4 ( - 5x - 3)

 

-2(2x+2y)2

 

2(-3x - 3y )2


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af AskTheAfghan

Det eneste ting du skal gøre, er at isolere x (kun). Så er det nemlig løsningen til x-værdien. Prøv selv.

De to sidste er ikke ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Jeg er ikke helt med på dit problem.

Er det 5 ligninger? (overskriften tyder på, at det er 1, du har svært ved, er det den tredje?)
Hvad har du selv prøvet??

I opgaverne med parenteser, skal du gange ind i (alle led i) parentesen.
Man ganger ind i en parentes ved at gange med hvert led: a·(b+c) =a·b + a·c
Hvis du kender kvadratsætningerne, kan du skyde genvej med dem i den sidste ligning.

Da jeg slet ikke kan se, hvad du kan og ikke kan, får du noget generelt om ligningsløsning:
Saml x'erne på den ene side
og konstanterne (tal uden x'er) på den anden.

Du må:

* Lægge samme tal til på begge sider (også et tal som 2x)

* Trække samme tal fra på begge sider

* Multiplicere (gange) med samme tal undtaget nul på begge sider

* Dividere med samme tal undtaget nul på begge sider

Når du er færdig og har 1*x er lig med et-eller-andet, kan du sætte det tal ind i opgavens ligning, og selv kontrollere at det passer.


Svar #3
25. september 2011 af LineLine12 (Slettet)

Jeg har prøvet det hele løsning men det giver ikke den rigtig resultat , alle de ligning har jeg skrevet , sagde min lære det var forkert , har nemlig løst dem ikke rigtig , :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Ok. Vi tager den første langsomt.
Jeg skriver med ord, du skriver med matematik:

Ligningen er -2x-5=3x-2.

* Vi lægger 2x til begge sider.
* Vi lægger 2 til på begge sider.
* Vi dividerer begge sider med 5 (Det må vi, fordi 5 er ikke nul).

Bagefter gør vi prøve ved at sætte x=-3/5 ind i ligningen, og ser at begge sider giver det samme.
 

Læs #2 godt.


Svar #5
25. september 2011 af LineLine12 (Slettet)

-2x-5=3x-2

+2x-5x+3x-2

+2=5x

2/5 =

Håber jeg har gjort det rigtig.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Vi prøver lige lidt langsommere:

-2x-5=3x-2

* Vi lægger 2x til begge sider.

-2x-5 +2x = 3x-2 +2x

-2x+2x -5 = 3x+2x -2

-5 =5x - 2

Prøv nu at lægge 2 til på begge sider.


Svar #7
25. september 2011 af LineLine12 (Slettet)

-5=5x+2 

Mener du sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Begge sider.

Du kan forestille dig ligninger som en vippe, der står lige.
Hvis du sætter mere på den ene side, skal du også sætte mere på den anden side, ellers står den ikke lige.

Venstre side er -5. Læg to til.
Højre side er 5x - 2. Læg to til.


Svar #9
25. september 2011 af LineLine12 (Slettet)

Når okay så sådan skal den skrives :)

-5+2=5x-2+2 `?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Nemlig.

Udregn -5+2 på venstresiden og -2+2 på højresiden (lad de 5x stå).

Nu ved du hvor meget 5·x er. Hvordan finder du så 1·x?


Svar #11
25. september 2011 af LineLine12 (Slettet)

Hvor er du sød at du gider hjælp mig :( Tusind Tusind tak ,

-5+2 = -3

5x-2+2=0

jeg finder 1 x ved ar divider ?? måske

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. september 2011 af mette48 (Slettet)

-5+2=5x-2+2                 bevar = til at  "holde de to sider sammen"

-3 = 5x+0                       hvad vil du så dividere med?

 

Ps husk at belønde Chrystine for de mange brugbare svar.


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Den allerbedste belønning er, at du læser det grundigt igen og igen indtil du har forstået det, og kan løse de andre ligninger med kun lidt hjælp (det, med at gange ind i alle led i parenteserne, skal du nok lige have tjekket).

Hårdt arbejde, men du mangler altså noget træning i at løse ligninger.

 


Svar #14
25. september 2011 af LineLine12 (Slettet)

forstår stadig væk ikke men tak for hjælpen alligevel :(


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. september 2011 af Chrystine (Slettet)

-3 = 5x+0

-3 = 5x

Prøv at dividere begge sider med 5.

Hvor mange x har du så?

Det er i øvrigt i orden at bytte om på siderne (ligesom, "hvis du er lige så stor som Anne, så er Anne lige så stor som dig").

Læs hele dette indlæg grundigt nogle gange.

Hvis du stadig ikke forstår, så tror jeg, at du skal se om du kan finde en personlig lektiehjælper.


Skriv et svar til: Meget nem ligning men kan ikke finde ud af! :( en aflevering .. hjææælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.