Matematik

Hjælp gennemsnitlige procentvise stigning

25. september 2011 af Mikebrown (Slettet)

Har et problem kan ikke rigtig finde gennemsnitstallet, help,

opgaven er. i en 7 års periode stiger befolkningstallet fra 3,2 mill. til 4,3 mill.

find den gennemsnitlige årlige procentvise stigning


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af AskTheAfghan

Jeg mener, at procentvise stigning (i en 7 års periode) skal divideres med 7 er lig med den gennemsnitlige årlige procentvise stigning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2011 af mathon

 

              4,3 = 3,2·(1+p/100)7


Svar #3
25. september 2011 af Mikebrown (Slettet)

#2

P står for procent? hvordan finder jeg procenten?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2011 af AskTheAfghan

#3

Det er en eksponentiel udvikling; f(x) = b·ax   , hvor a   = 1 + r   = 1 + p/100

Isoler p, så har du gns. procentvise stigning.


Skriv et svar til: Hjælp gennemsnitlige procentvise stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.