Matematik

2 ligninger med to ubekendte

25. september 2011 af Demitrieee (Slettet)

20 + 0,30 * ta = 200 + 0,14 * tb

-10 + 0,4 * ta = -20 + 0,5 * tb

jeg har prøvet at løse den i lang tid men det går ikke op, det kunne være fedt hvis der var nogen der ville hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af AskTheAfghan

Isoler ta på den første ligning.

Isoler tb på den anden ligning. Sæt ta fra den første ligning ind på den anden ligning, så kender du tb.

Efter du har kendt tb, indsæt den så på den første ligning for at kende ta.


Svar #2
25. september 2011 af Demitrieee (Slettet)

så det er:

(200-0,14) - 20 + 0,30*ta = tb

 

hvis jeg har forstået det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2011 af AskTheAfghan

Den første ligning, skal du isolere ta.

20 + 0,30 * ta = 200 + 0,14 * tb   ⇔

ta = (200 + 0,14 * tb - 20)/0,30  =   (180 + 0,14 * tb)/0,30


Svar #4
25. september 2011 af Demitrieee (Slettet)

ok tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2011 af mathon

I:   20 + 0,30 * ta = 200 + 0,14 * tb
II:  -10 + 0,4 * ta = -20 + 0,5 * tb

I:  15ta   -  7tb        = 9000
II: -15tt + 18,75tb = 375                                                           I og II adderes

   11,75tb = 9375

    tb = 9375 / 11,75 ≈ 797,872                                               som indsat i      I:  15ta   -  7tb   = 9000      giver 

I: 15ta - 7·(9375 / 11,75) = 9000

    ta = (9000 + 7·(9375 / 11,75)) / 15 ≈ 972,34


Svar #6
25. september 2011 af Demitrieee (Slettet)

tusind tak


Svar #7
25. september 2011 af Demitrieee (Slettet)

I:   20 + 0,30 * ta = 200 + 0,14 * tb
II:  -10 + 0,4 * ta = -20 + 0,5 * tb

Hvordan laver du over gangen mellem de to sådan helt præcist for lige umiddelbart forstår jeg det ikke helt

I:  15ta   -  7tb        = 9000
II: -15tt + 18,75tb = 375                                                           I og II adderes


Skriv et svar til: 2 ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.