Matematik

Radius i en kugle

25. september 2011 af Umuligt (Slettet)

Hvordan finder jeg radius i en kugle, når jeg kun får rumfanget afvide?

Eksempel:

Vi har fået afvide, at vi i denne opgave skal sætte pi til 3.

Jeg ville gøre sådan her:

4/3*3(pi)/rumfang

Men så får jeg det i r3. Hvordan regner jeg det til radius?

En opgaver hvor rumfang er 4000.

Først: 4/3*3=4

4/4000=1000 r3

Så kan jeg godt gætte mig frem til, at R er 10, men hvad hvis der havde stået 555534454 feks?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2011 af mette48 (Slettet)

V= 4/3 π r3

V=4000

4000= 4/3 π r3     deler med 4 på begge sider af =

1000 = r3

r3 = r * r * r

hvad er det for et helt tal, der ganget med sig selv 3 gange giver 1000 ? (det er mindre end 25) Prøv dig frem

Hvis det ikke er et pænt tal, kan man slå det op i en kobikrods tabel eller på en lommeregner (det er ikke alle lommeregnere der kan dette)

 


Skriv et svar til: Radius i en kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.