Matematik

Radius af en Kugle med flg. Rumfang:

24. september 2011 af OmarHH (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg sidder med 2 matematiksider og har løst hele 1. side og det meste af 2. og er gået i stå i den allersidste opgave. Min bog hedder Matematiktak for ottende klasse ,  hvis det hjælper. Men I så fald er det side 34 opgave 36 og her er hvad der står :) 

Hvor stor er radius i en kugle med

Rumfang (V) = 4 cm3

V= 32 cm3

V= 256 cm3

V= 4000 cm3

 

Skal have forklaring / Udregning, ikke resultat :D 

Bogens farve er blå :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2011 af alyas (Slettet)

ja men hvad er spørgsmålet ?

hvad er det den siger at du skal finde?


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Du skal bruge formlen for en kugles rumfang. Den står garanteret i din bog.

V = 4/3 * π * r3

Så skal du isolere r.


Svar #3
24. september 2011 af OmarHH (Slettet)

#1


ja men hvad er spørgsmålet ?

hvad er det den siger at du skal finde?

 

Det har jeg skrevet ;) 
At jeg skal finde radius, når jeg kun har rumfang.

 

og #2

Hvad mener du egentlig med at isolere rumfanget?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#3

Ikke isolere rumfanget, men isolere radius. Dvs. finde radius.


Svar #5
24. september 2011 af OmarHH (Slettet)

Ja, det er jo det som jeg skla finde. Hvordan gør jeg det.. Jeg ved jo godt at jeg skal finde radius, men hvordan? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Ved at isolere r. Bytte lidt rundt på formlen.


Svar #7
24. september 2011 af OmarHH (Slettet)

Helt ærligt

Jeg forstår ikke hvad du skriver... :( 
Men hvordan skal jeg sige r3  når ikke jeg har r ????? :( 


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

r = 3√ V * 3/4*π

 

 


Svar #9
24. september 2011 af OmarHH (Slettet)

Der er en ting jeg ikke forstår og det er:

3√ V

hvad skal jeg gøre der? :))

 

//OmarHh


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Det er den tredie rod du skal tage og V er rumfanget, som du allerede kender.


Svar #11
24. september 2011 af OmarHH (Slettet)

Og hvad er den tredje rod så :) ?


Brugbart svar (1)

Svar #12
24. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Du kender jo godt kvadratroden, hvor tallet ganges med sig selv 2 gange, her er det blot 3 gange. Det kaldes for kubikroden.


Svar #13
24. september 2011 af OmarHH (Slettet)

Dvs 

4/3*pi* ??????????


Brugbart svar (1)

Svar #14
24. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Nej

4 * 3/4 * π

Så får du et tal, som du skal tage kubikroden af, og du finder radius.


Svar #15
24. september 2011 af OmarHH (Slettet)

Det har jeg gjort

PS Jeg skal lave π om til 3

Jeg får 3 

Og i facitliste står der 1

;( 


Brugbart svar (1)

Svar #16
24. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

4 * 0,75 * ( Pi sat til 3 ) = 9

Kubikroden er et tal ganget med sig selv 3 gange, der skal give fx 9. Jeg lavede en dum fejl før, som jeg også fik rettet i #12. Dette er grunden til at du fik 3, fordi du delte 9 med 3, beklager fejlen.

Sådan her:

3√9 = 1,027

som afrundes til 1. Nu er opgaven løst.


Brugbart svar (1)

Svar #17
24. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal bruge behørige parenteser i udtrykket for r, så det klart fremgår, hvad der skal divideres med hvad.

Af

V = (4π/3)·r3

finder man

r = 3√(3V/(4π)) = (3V/(4π))1/3

I #16 ser det ud til, at du ganger med π (eller 3, som det blev afrundet til); men ifølge formlen skal man dividere med π .

Hvis det i opgaven er tilladt at lave den grove approksimation π ≈ 3, reduceres udtrykket for r til

r ≈ (V/4)1/3 (med π ≈ 3) .

De fire spørgsmål i opgaven får derfor pæne resultater for r.


Svar #18
25. september 2011 af OmarHH (Slettet)

Jeg forstår det stadigvæk ikke. Jeg tror nok bare jeg spørger min lærer imorgen i skolen.. :( 

Men tak for hjælpen, og I får alle 
"Brugbart svar" titlen :D 

//OmarHh


Brugbart svar (1)

Svar #19
25. september 2011 af mathon

 

                       V = (4π/3)·r3

                               r = 3√(3/(4π))·V)   =   (3/(4π))*V)1/3     på lommeregneren


Skriv et svar til: Radius af en Kugle med flg. Rumfang:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.