Matematik

Vejen til matematik AB1 opgaver HASTER!!

25. september 2011 af sabanabil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ja her er et par opgaver som jeg sleeeeeeeeeeet ik forstår! Har helt glemt deres regler og formler. Nogen som har tid til at vise mig hvordan de skal laves! 

Opg. 81.

a) 2x + 3 = 6x - 4

d) - (6x + 2) = 2(x - 2)

e) ½ (x - 4) + 1/4 (20 - x) = 0


Opg. 82.

b) 2 (3x - 1) = 3( x - 1) 

c) 3x + 2 (x - 5) = 15

d) 4 (y - 1) + 3 (y + 2) = 5 (y - 4)



Det haster virkelig! Hvis nogen ka' hjælpe med de her opgaver vil det være super!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af mette48 (Slettet)

Vis først  at du selv har gjort en indsats

81 e gang alle led med 4 og forkort brøkerne


Svar #2
25. september 2011 af sabanabil (Slettet)

Jeg har prøvet at lave dem alle sammen, men siden jeg har en facit liste og min udregninger er helt anderledes end den så forvirre den mig. 

og forstår ik hvad du mener med 81 e. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2011 af Krabasken (Slettet)

81 e KUNNE måske tænkes at referere til opgavernes numre -.


Svar #4
25. september 2011 af sabanabil (Slettet)

Altså hvis i ikke har tænkt jer at hjælpe mig med opgaverne så lad dog vær med at skrive noget. Jeg spurgte om hjælp  ikke at i skulle "lave" opgaverne til mig. Jeg har desuden alle opgavernes svar i min bog. Vil gerne have udregninger på opgaverne. Så vil gerne VIDE HVORDAN man laver dem !!! 

- Og er meget stresset så pliiis hjælp mig !


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2011 af Krabasken (Slettet)

Slap af lille dame - vi vil gerne hjælpe dig, men i stedet for at spille fornærmet, kunne du jo vise lidt initiativ

og starte med at bruge det gode råd, du fik allerede i svar # 1.

Se, hvad det giver - og vis os resultatet.

Klem på - ;-) 


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. september 2011 af Krabasken (Slettet)

 81a) Saml alle led med x på venstre side af lighedstegent og reducér.
 

81d) Hæv parenteserne (husk: minus-parentes: skift fortegn), derefter som 81a)
 

81e) gang parenteserne ud, derefter som 81a)
 

82) Hæv eller gang parenteserne ud og derefter saml osv. som i 81a
 

Husk: Matematik må ALDRIG haste - ellers bli'r man stresset og umedgørlig ;-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2011 af mette48 (Slettet)

81a)

træk  2x fra og læg 4 til på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2011 af mette48 (Slettet)

se

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1075368


Skriv et svar til: Vejen til matematik AB1 opgaver HASTER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.