Matematik

Sammenhængen mellem disse tal ?

26. september 2011 af Sektion12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. 

hvad er sammenhængen mellem disse tal

Lag nr                       1      2      3    4    5    6   7                8               9      10

antal centicubes     1    9               49            169            225

 

 

Ps 4 står over 49

7 står over 169 

8 står over 225


Svar #1
26. september 2011 af Sektion12 (Slettet)

1 står under 1 og 9står under 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2011 af Hippocrates (Slettet)

Hej
Jeg går ud fra, at ”sammenhængen”, du omtaler, er en funktion. Funktionen bliver:
 

f(x) = 4x2- 4x + 1
 

f(x) er antal centicubes og x er lagnr. Herved kan du finde tallene på de tomme pladser.
 

V. h.


Svar #3
26. september 2011 af Sektion12 (Slettet)

Forstår det ikke helt.

kunne du evt prøve at udfylde nogle af dem i tabbellen 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2011 af Hippocrates (Slettet)

Det er faktisk ganske simpelt:
 

Lagnr. 1:
- Du indsætter i funktionen:
f(x) = 4x2 - 4x + 1
Antal centicubs = f(1) = 4*12 - 4*1+1 = 1
 

Lagnr. 2:
Antal centicubs = f(2) = 4*22 - 4*2+1 = 9
 

Lagnr. 3:
Antal centicubs = f(3) = 4*32 - 4*3+1 = 25

Osv.


Skriv et svar til: Sammenhængen mellem disse tal ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.