Matematik

Ligninger

27. september 2011 af tranjane (Slettet) - Niveau: 8. klasse

2(x - 5) = x + 5             x =

 

hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2011 af mathon

 

                    2(x - 5) = x + 5

                    2x - 10 = x + 5 .....


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Som mathon skriver i #1: Man ganger ind i en parentes ved at gange med hvert led.

Ligningsløsning:
Saml x'erne på den ene side
og konstanterne (tal uden x'er) på den anden.

Du må:

* Lægge samme tal til på begge sider (også et tal som x)

* Trække samme tal fra på begge sider

* Multiplicere (gange) med samme tal undtaget nul på begge sider

* Dividere med samme tal undtaget nul på begge sider

Her er det kun de to første, du skal bruge.

Når du er færdig og har 1*x er lig med et-eller-andet, kan du sætte det tal ind i opgavens ligning, og selv kontrollere at det passer.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.