Matematik

Trigonometri

27. september 2011 af anne147b (Slettet) - Niveau: C-niveau

Figuren viser en trekant ABC, hvor vinkel A er 54º, og længden BC er 107. Højden BH har længden 48.

Bestem vinkel C.

Mit spørgsmål er hvordan jeg udregner det, hvilken formel kan jeg bruge her??


Svar #1
27. september 2011 af anne147b (Slettet)

Vil man kunne anvende faktor her for at finde ud af det??

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. september 2011 af mathon

 

                 a·sin(Cspids) = hb

                107·sin(Cspids) = 48 .........


Svar #3
27. september 2011 af anne147b (Slettet)

tak. men hvordan regner man så længden AH???


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. september 2011 af mathon

 

              tan(A) = hb/|AH|


Svar #5
27. september 2011 af anne147b (Slettet)

kunne du forklare det lidt bedre?? forstår ikke helt?? har aldrig set det der Hb


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.