Matematik

Finde forskriften med 3 koordinater (andengradsligninger)

27. september 2011 af happyf (Slettet)

Hejsa :)

Vi har fået følgende tre koordinater: (1;-6) (5;.-6) (3:-8)

Med dem skal vi finde en forskrift, og vi skal starte med at tage toppunktens x-koordinat (-b/2a) og sætte dem lig med 1 (tallet et kommer fra (1;6), som jeg tror skal svare til toppunktet, hvis man tegner dem ind i en lille graf). Hvis man så har regnet det ud, er mit resultat b=2a.  Så ved vi at ax^2-2ax+c (-2a svarer jo til b). Derefter skal vi så vælge to koordinater og sætte dem ind i andengradsligningen. Der valgte jeg så a*5^2-2a*5+c=-6 (koordinat (5;-6) og så valgte jeg a*1^2-2a*1+c=-6 (koordinat (1:-6). Så skal man jo regne det ud, og så får jeg ved den første 15a+c=-6 og ved den anden -1a+c=-6...

Men så ved jeg ikke videre...Man skal jo finde sit a og sit c endnu...Måske er der nogen der kan hjælpe mig! :)

Håber man kan forstå det på den måde, vi arbejder desværre ikke med Exel eller noget i skolen...

Tak på forhånd ;) -happyf-


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af peter lind

Hvad skal du finde ?


Svar #2
28. september 2011 af happyf (Slettet)

Jeg har nu fundet svaret med min lærer, men tak! :)


Skriv et svar til: Finde forskriften med 3 koordinater (andengradsligninger)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.