Matematik

Prisme - hjælp..

27. september 2011 af 3bt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lavet opgaven, men får et sindssygt resultat. Nogle der gider at kigge på det? Opgaveformuleringen er beskrevet forneden, og selve opgaven er vedhæftet.


En bestemt type af lukkede beholdere har form som et retvinklet prisme, hvor grundfladen er en ligebenet retvinklet trekant. Endvidere er rumfanget af en sådan beholder 100.
- Angiv overfladearealet af en sådan beholder som funktion af kateternes længde x.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Overfladen består af to ligebenede retvinklede trekanter hver med kateten x, to rektangler hver med siderne x og h, og eet rektangel med siderne x√2 og h.

Arealet af overfladen er da

A = 2·(1/2)·x2 + 2·x·h + x·h·√2 = x2 + (2 + √2)·xh

Du har et x for meget under en kvadratrod.


Svar #2
27. september 2011 af 3bt (Slettet)

Nu får jeg denne resultat: x2+((200*√2+400)/(x)) ?? :/


Svar #3
27. september 2011 af 3bt (Slettet)

Never mind.. Mindre program fejl...


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Rumfanget er V = (1/2)x2·h = 100 , så

h = 200/x2 ,

så dit udtryk i #2 er korrekt

A = x2 + 200·(2 + √2)/x


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2016 af pernille2662 (Slettet)

Men hvad har du defineret h som, i din udregninger?? 
Jeg kan se at Nspire, genkender h fra et sted men du har ikke defineret den nogen steder.
Hvis du kan huske det, kan godt se at det er en gammel tråd, men er rimelig stuck med opgave pt.


Skriv et svar til: Prisme - hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.