Matematik

Hjælp med 1 nemt mat spørgsmål

28. september 2011 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvor mange led er der i hvert disse regneudtryk.

a)  2+5+11-22                      Antal led                                    Beregn værdien af udtrykkende

b)  -5+2+3-9-4

c)   2*3+5*3-4

d)   12/4+15*2-4/2

e)    52*25-8*2

f)     kvadratroden af 121+6*2,5-87:7

Ved godt det ikke er et så svært spøresmål men, er der nogen der har en metode til at finde antal led og bregne værdien af udtrykkende.

På forhånd tak 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af Isomorphician

Led afgrænses af enten + eller -


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2011 af mette48 (Slettet)

leddene er adskildt af + eller -

udregningerne burde du selv kunne klare, ellers spørg på de steder, hvor du har problemer


Svar #3
28. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

Hvor mange led er der i hvert disse regneudtryk.

 

                                                         Antal led                                    Beregn værdien af udtrykkende

a)  2+5+11-22                                        2                                                              396

b)  -5+2+3-9-4                                        2                                                              0

c)   2*3+5*3-4                                         2                                                              29

d)   12/4+15*2-4/2                                  1                                                              72  

e)    52*25-8*2                                         1                                                              ?                                                          

f)     kvadratroden af 121+6*2,5-87:7      2                                                              ?

 

Er de første 4 rigtige? og er der nogen der vil se på hvordan man kan regne de to sidste ud? metode??

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Nej, desværre er de ikke rigtige.

Nu bliver jeg lige superpædagogisk:

Skriv regnestykket på et lille stykke papir.
Riv papiret over alle de steder, hvor der er plus eller minus.
Tæl hvor mange stykker papir, du har fået =antal led.

Svaret i a) er antal led=4.

Værdien af udtrykket er -4 fordi:
2+5=7
7+11=18
18-22=-4

HUSK at gange og division kommer før plus og minus - så sæt den usynlige parentes rundt om gangestykkerne, og udregn dét først.

52 = 5·5
25 = 2·2·2·2·2

f) Udregn 121 + (6*2,5) - (87:7) og tag derefter kvadratroden af det på lommeregner.


Svar #5
28. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

Hvor mange led er der i hvert disse regneudtryk.

                                                         Antal led                                    Beregn værdien af udtrykkende

a)  2+5+11-22                                        4                                                            -4

b)  -5+2+3-9-4                                        4                                                             36

c)   2*3+5*3-4                                         4                                                              132

d)   12/4+15*2-4/2                                  4                                                              72 

e)    52*25-8*2                                         3                                                              32                                                        

f)     kvadratroden af 121+6*2,5-87:7      4                                                              123,57?

 

Er de rigtige nu, nu har jeg pøvet at lave dem...


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Det er ikke rigtigt.

Har du prøvet tricket med papirlapperne?

Regnestykket -5+2+3-9-4  består af 5 led, nemlig   -5   +2   +3   -9  og  -4

c) er sværere, for nu er der ikke kun + og - men også *.
Her har vi de tre led   2*3                    +5*3                     -4
 

I beregningen af f) er du inde på det rigtige, du skal bare huske at tage kvadratroden af det.

Hvis du skriver, hvordan du gør, kan vi hjælpe dig med at finde misforståelserne.


Skriv et svar til: Hjælp med 1 nemt mat spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.