Matematik

Ligning (nulreglen)

28. september 2011 af Aleynaa

Hej... <Jeg sidder med en matematikaflevering men kan ikke finde ud af denne opgave her

(x+5)(x-9)=0 ... nogen der kan vise mig formlen, det vil virkelig være nice:)


på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt nulreglen. Se, f.eks., denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1077179


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Find de værdier af x, som gør at parenteserne resulterer i 0 .

Du løser altså førstegradsligningerne

x+5 = 0 , og

x -9 = 0


Svar #3
28. september 2011 af Aleynaa

er det resultatet så:)?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Løsningerne til de to førstegradsligninger i #2 er resultatet.


Svar #5
28. september 2011 af Aleynaa

jamen er der ikke en formel med ?:)


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Nej. Du skal bare løse to simple ligninger.


Svar #7
28. september 2011 af Aleynaa

Så jeg skal ikke skrive andet end det du lige har svaret, det er bare resultatet:)?


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Løs nu de to ligninger i #2. Hvad får du så?


Svar #9
28. september 2011 af Aleynaa

x+5 = 0 , og

x -9 = 0

 

x=5-0

x=9-0 eller:S


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du skal løse ligningerne korrekt. Det er simple lineære ligninger. Lær at gøre prøve, hvis du er i tvivl.


Skriv et svar til: Ligning (nulreglen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.