Fysik

Hjælp til Fysik, Luft tryk

29. september 2011 af o1-bennerbaby (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har arbejdet med opgaven i lang tid, kan simpelthen ikke se hvad man skal gøre- 

Vi får beskrevet lynet: 

Lynene afgiver det meste af deres energi undervejs mellem skyen og jorden. Den energi bliver til lys, lyd og varme. Luften i lynets bane opvarmes til 30 000 grader og udvider sig derfor voldsomt. Det giver en chokbølge, som i begyndelsen forplanter sig med omkring tidobbelt overlydshastighed. Chokbølgen dør hurtigt ud, og vi hører kun dens skarpe og hvislende lyd, hvis vi er tæt nok på lynet. Længere væk hører man bare tordenens dybe buldren.

 

 

Udregn flg. for det beskrevne lyn:

Hvor mange gange øges trykket? (hvis luftmolekylerne ikke når at flytte sig, mens lynet "varmer op").

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Opgave Lyn.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2011 af mathon

f)
             p2 / p1 = T2 / T1

                 p2 / p1 = (273+30000) / (273+25) ≈ 102

             p2 = 102·p1


Svar #2
29. september 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

Tak! :D 


Skriv et svar til: Hjælp til Fysik, Luft tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.