Matematik

vektorer - areal af parallelogram

29. september 2011 af 282726 (Slettet)

Jeg er kommet frem til, at jeg skal bruge denne formel

tværvektoren af a * vektor b 

jeg kunne bare godt bruge et eksempel  på en udregning :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. september 2011 af IsaacN (Slettet)

Areal af et parallelogram udspændt af 2 vektorer findes ved at tage længden af krydsproduktet til de to vektorer.

|a x b| = AParallelogram = |a| * |b| * sin(θ)

Læs mere her: Krydsprodukt.


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. september 2011 af IsaacN (Slettet)

Eller som du selv siger, kan man tage determinanten som er defineret som:

â * b = (-ya over xa) * (xb over yb) = xa*yb - xb*ya

Hvor:
â * b = |a x b|

 


Skriv et svar til: vektorer - areal af parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.