Matematik

Dum ligning

29. september 2011 af Abauuz

Hej sp.

Denne ligning sætter grænser for hvor mange gange jeg har prøvet og løse den, men den vil ikke gå op.

3x(2x + 7) = 6x+ 14x - 7

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang venstre side ud og reducer

6x2 + 21x = 6x2 + 14x - 7 ,

7x = -7


Svar #2
29. september 2011 af Abauuz

x = 7 Kan jeg kun få det til at være.

Mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2011 af XiphiasFO (Slettet)

Gang parentesen ud og reducer og isoler x.

Skulle gerne give x = -1


Svar #4
29. september 2011 af Abauuz

Hvordan ganger man parentesen ud? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man ganger hvert led inde i parentesen med faktoren udenfor.

I ligningen 7x = -7 dividerer man med 7 på hver side.


Svar #6
29. september 2011 af Abauuz

Okay, men...

efter jeg har ganget parentesen ud, harj eg fået resultatet:

23x = 6x+ 14 x -7


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg har vist dig i #1 hvad man får på venstre side

3x·(2x + 7) = 3x·2x + 3x·7 = 6x2 + 21x


Svar #8
29. september 2011 af Abauuz

Ja okay, den overså jeg lige, mange tak btw.


Skriv et svar til: Dum ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.