Matematik

Omvendt ligning

30. september 2011 af Me292 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet lyder: c) I hvilket år vil antallet af flyvninger overstige 14 millioner?

Og her er informationerne, fra første opgave, som jeg har regnet mig frem til: 

Antallet af flyvninger vokser lineært i perioden 2000-2020.
a) Bestem en regneforskrift af formen f(x) = ax + b, hvor f(x) betegner antallet af flyvninger x år efter 2000.

Vi har disse oplysninger:
Der var 11,9 mio flyvninger i 2010
Og 15,8 mio flyvninger i 2020

Altså har vi disse to punkter:
(10; 11,9) og (20; 15,8)

a = (y2 - y1)/(x2 - x1)  a = (15,8-11,9) / (20-10)  = 0,39
b = y1 – a * x1  b = 15,8 – 0,39 * 20  = 8

Altså lyder regneforskriften: f(x) = 0,39x + 8

 

Jeg har nu vendt OP OG NED på den ligning, for at finde frem til det antal år, der skal gå, men det giver enten langt under 14, eller langt over. Jeg er forvirret nu! Hjææælp.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2011 af mathon

                       x = (f(x) - 8) / 0,39

                        x = (14 - 8) / 0,39 ≈ 15,4

dvs i år 2016


Svar #2
30. september 2011 af Me292 (Slettet)

Thanks!


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2014 af Anne12 (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe mig med en opgave? her er opgavebeskrivelsen: 

i en prognose regnede man med, at flytrafiken over Europa ville stige efter denne formel f(x)=0.39*x + 8, hvor f(x) er antallet af flyvninger (mio pr år) over Europa og x  er antal år efter 2000. 

b) hvad vil antallet af flyvninger være i 2020 efter prognosen? det fik jeg til f(2020-2000) = f(20)= 0.39*20+ 8 som blev til 15,8 mio. 

c) Hvor meget vokser antallet af flyvninger i en 5-års-periode ifølge prognosen? denne opgave forstår jeg ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2014 af Anne12 (Slettet)

det er ligemeget jeg forstår det nu


Skriv et svar til: Omvendt ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.