Kemi

Fordampning og opvarmning af Ethanol??

01. oktober 2011 af gånuvææææææææk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle. er i problemer! er der nogle der kan hjælpe?? PLEASE!

Det her er hvad jeg har lavet indtil videre:

. a)   
     E = 0,233 kg * 2430 J/kg/grader * 21-78 grader = 32272,83
     E = 32272,83 KJ

b) For ethanol er fordampningsvaren i Lf = 840

840 = 21-78 grader/ 0, 253 kg =  225,3
840 = 225,3 KJ

 

Ethanol eller sprit, fremstilles ved gæring af sukkerholdige planter og frugter. Kogepunktet er 79 0C og brændværdien er 25 kJ/g (se side 74 som vi læste forleden).

253 g sprit varmes op fra 21 0C til kogepunktet, hvorefter der tilføres varme til al spritten er fordampet. Der opvarmes med et varmelegeme, der har en effekt på 1200W.

a. Beregn, hvor meget energi, der skal til at varme spritten op til kogepunktet.
b. Beregn, hvor meget energi, der skal til for at fordampe spritten.
c. Hvor lang tid tager det at gennemføre opvarmningen og fordampningen?
d. Hvis varmelegemet i en anden sammenhæng er tændt i 47 min, hvilken energi omsættes der så målt i:
a. kJ
b. kWh
e. Hvis man bruger en spritbrænder, beregn da hvilken energi, der udvikles når man afbrænder 23,4 g sprit.
f. Hvis spritbrænderen er 9 min om at afbrænde de 23,4 g, hvilken effekt udvikles der så?
g. Hvis spritbrænderen afsætter 430 kJ, når der forbrændes 23,4 g, hvor stor er nyttevirkningen så?
 

 

 


Skriv et svar til: Fordampning og opvarmning af Ethanol??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.