Matematik

finde a i andengradsligning HJÆLP

02. oktober 2011 af emilreinhold (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg har fået opgaven, at jeg skal finde a i en andengradsligning når b=4 og c=0. Rødderne skal også blive 0 og -4.

Jeg vil gerne vide hvordan man finder ud af det, så jeg også kan lave nogle andre opgaver, der minder om dem.

På forehånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af rexden1


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2011 af Walras

f(x)=a(x-r1)(x-r2),

hvor r1 og r2 er rødderne. 

Indsættes rødderne fås

f(x)=a(x-0)(x+4)=ax(x+4)=ax2+4ax

Hvis b=4, da må a=1.


Svar #3
02. oktober 2011 af emilreinhold (Slettet)

Tror jeg har forstået. det eneste er bare, hvordan du fik det a=1


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. oktober 2011 af Walras

f(x)=ax2+bx+c

f(x)=ax2+4ax

Hvis du sammenligner, ser du, at

a=a, b=4a og c=0

I opgavens præmisser er givet, at b=4 og c=0, så

b=4a <=> 4=4a <=> a=1.

Uden at regne er det dog ret let at se, at 4=4a kun kan være tilfældet, hvis a=1.


Svar #5
02. oktober 2011 af emilreinhold (Slettet)

Nu har jeg det! Tak skal du have! :)


Skriv et svar til: finde a i andengradsligning HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.