Fysik

Affyring af kugle fra "tårn".

02. oktober 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Opgave: En kugle bliver affyret med 1,7726m/s fra et 84cm højt "tårn". Kuglen bliver affyret vandret(dvs. 0 grader ikke?). Hvornår rammer kuglen jorden? 

Jeg ved ikke hvordan man løser denne opgave. Vi har arbejdet med faldparablen, men jeg kan kun finde ud af at udregne længden hvis kuglen bliver affyret fra samme højde som jorden. Nogle der kunne give et resultat + forklaring på hvorfor det bliver det? Eller ihvertifald en ligning med forklaringer.


Svar #1
02. oktober 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Lige en ændring, det er ikke hvornår kuglen rammer jorden, men hvor langt den når før den rammer jorden.


Svar #2
02. oktober 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Og kuglen vejer 10g


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2011 af peter lind

Brug y = -½g*t2+y0 til at finde tiden til hvornår kuglen rammer jorden

Brug dernæst den fundne tid til at finde x af x = v0*t


Svar #4
02. oktober 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Hvad skal jeg sætte y og y0 til? Er y0=0,84 og y=0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2011 af peter lind

ja


Svar #6
02. oktober 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Så på cas: solve(0=(-0,5)*9,82*t^2+0,84,t)=0,413617

1,77268*0,413617=0,733177.

Kuglen burde teoretisk set rejse 0,733177m

I forsøget fik vi godt nok kun 0,5m, men så må vi vel bare have en enorm fejlkilde et sted.


Skriv et svar til: Affyring af kugle fra "tårn".

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.