Matematik

Ligninger

02. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, er igang med en opgave som jeg ikke kan løse.

Lav 2 ligninger med 2 ubekendte i hver ( x og y) ud fra denne tekst:

"Til en fodboldkamp blev der solgt 350 billetter. Prisen for en voksenbillet var 50 kr., og en børnebillet kostede 30 kr. Hvor mange børnebilletter blev der solgt, når dn samlede billetindtægt var 15.500 kr.?"

Håber Du/I kan hjælpe. 

Mange tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af NejTilSvampe

antal voksenbilleter = x 

antal børnebilleter = y

(I) x + y = 350  , summen af antallet af voksen og -børnebilleter må være 350.

(II) 50x + 30y = 15.500  ,

50 kr per voksenbillet ganget med antallet af voksenbilleter giver billetindtægten af voksenbilleterne, samme logik bruges for børnebilleterne. Summen af de to indtægter er den samlede indtægt på 15.500 kr.


Svar #2
02. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

Mange tak :-)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.