Matematik

parallelogram ABCD, find punktet D's koordinater

03. oktober 2011 af jcay (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et parallelogram ABCD er

A = 3,5

B = 6,11

C = 8,8

 

1) Bestem koordinatsættet til punktet E, der er midtpunktet af BC.

E = ((a1+b1)/2 , (a2+b2)/2) = 3+8/2 , 5+8/2 = 11/2 , 13/2   

2) Bestem koordinatsættet til punktet D.

Er gået i stå i denne....?! ved godt at man kan tegne parallelogrammet og nemt aflæse punktet D til (5,2), men hvordan kan man REGNE det ud, når man kender de tre andre punkters koordinater?

 

3. Bestem koordinatsættet til punktet F, der deler siden AB i forholdet én til to.

sidder virkelig fast i denne opgave, så derfor kunne jeg rigtigt godt bruge et skub i ryggen lige nu.

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Dette er ikke korrekt. Punktet E har koordinaterne bestemt ved

OE = OB + (1/2)BC = (6 , 11) + (1/2)·(8-6 , 8 -11)

                                  = (6 , 11) + (1 , -3/2)

                                  = (7 , 19/2 )

2) Punkterne ABCD danner et parallelogram. Der er vektor AD lig med vektor BC . Punktet D har derfor koordinaterne bestemt ved

OD = OA + AD = OA + BC = (3 , 5) + (8 - 6 , 8 - 11)

                                              = (3 , 5) + (2 , -3)

                                              = (5 , 2)

3) Punktet F ligger på siden AB, så at |AF| / |FB| = 1 / 2 . Der gælder derfor, at

AF = (1/3)AB, og dermed

OF = OA + AF = OA + (1/3)AB = (3 , 5) + (1/3)·(6 - 3 , 11 - 5)

                                                     = (3 , 5) + (1/3)·(3 , 6)

                                                     = (3 , 5) + (1 , 2)

                                                     = (4 , 7)


Skriv et svar til: parallelogram ABCD, find punktet D's koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.