Fysik

impuls

03. oktober 2011 af janehansen2011 (Slettet)

hvorfor gælder flg formel ved et skråt stød (elastisk)

en kugle forlader en bøjle som er spændt fast på et bord ca. 90 cm over gulvet. da kuglen forlader bøjlen bevæger den sig som i vandret kast. vis, at flg. formel gælder:

v = l·√(g/2h)

l=længden, h = højden og g = tyngdeacc.

Jeg har kigget på dise formler:

i x-aksens retning: s = v·t

i y-aksens retning: h = 0.5 ·g·t2

Jeg sætter så s = l og forsøger at udtrykke v, men jeg får ikke det rigtige


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af Lurch (Slettet)

Metoden er korrekt, prøv at opskriv dine udregninger, så kan vi finde fejlen


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2011 af AskTheAfghan

x-aksens retning;       s = v·t   ⇔   t = s/v

y-aksens retning;      h = (1/2)·g·t2   ⇒  (1/2)·g·(s/v)2

Isoler v, hvor h = (1/2)·g·(s/v)2    , dernæst lad s = l.


Svar #3
03. oktober 2011 af janehansen2011 (Slettet)

er jeg rigtigt på vej her:

 

Vedhæftet fil:hhhh.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2011 af Lurch (Slettet)

Hvad #2 gør er korrekt, og det giver også den ønskede formel

h = 1/2 * g * (l/v)^2

2*h = g*l^2/v^2

2*h*v^2 = g*l^2

v^2 = (g*l^2)/(2*h)

v = √(g*l^2)/(2*h)

v = l*√g/(2*h)


Svar #5
03. oktober 2011 af janehansen2011 (Slettet)

 # 2

okay, så det er sådan jegs kal gøre?


Svar #6
03. oktober 2011 af janehansen2011 (Slettet)

okay og tak for hjælpen i to :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2011 af Lurch (Slettet)

#3 det ligner at du nåede at se hvad jeg skrev, før jeg indså jeg havde læst spørgsmålet forkert og slettede det igen :)

Svaret på dit spørgsmål er som det er vist her i tråden. Beklager hvis jeg nåede at forvirre


Skriv et svar til: impuls

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.